ÅRETS TEMA

ÅRETS TEMA

Copenhagen TV Festival sætter fokus på diversitet

Under temaet diversify sætter Copenhagen TV Festival i år fokus på diversitet i dansk tv både foran og bag kameraet.

 

Det går godt for den danske tv-branche. Der streames som aldrig før, der udvikles inspirerende og stærke tv-formater forankret i dansk kultur, og der er stor efterspørgsel på indhold – også fra de store internationale streamingtjenester. Tv er noget af det, som danskerne spejler sig mest i, og tv favner fællesskab, når det er bedst. Men det er ikke alle danskere, der kan spejle sig i det fællesskab, som dansk tv tegner. Og i en verden, hvor udfordringer som digitale ekkokamre og misinformation påvirker demokrati, tonen og hverdagen, så forpligter det. Derfor sætter Copenhagen TV Festival med årets tema fokus på arbejdet med at sikre inklusion og repræsentation både foran og bagved kameraet i den danske tv-branche.

 

Vi er i en brydningstid og bevægelserne det sidste år har ikke bare peget på en større ligeværd mellem kønnene, men også på en øget bevidsthed omkring diversitet og forskellighed i samfundet. Vi synes, at det er en stadig vigtigere og demokratisk opgave, at alle danskere føler sig repræsenteret og som en del af fællesskabet i dansk tv, uanset køn, alder, seksualitet, etnicitet og handikap

Dorte Høeg Brask, forperson for Copenhagen TV Festivals programudvalg samt redaktør hos TV 2 Play.

 

Copenhagen TV Festival vil som altid inspirere med spirende nyt tv-indhold, spændende talks og masser af udsyn, men festivalen vil samtidig også øge fokus på behovet for diversitet i tv-branchen, lytte til best practice fra internationale kollegaer, der har prøvet kræfter med at bryde mønstre og vaner, hylde forskelligheden og sidst, men ikke mindst, udfordre branchens egen bias.

 

På årets festival håber vi at kunne skabe en øget bevidsthed om branchens egen bias. Skal vi virkelig lykkes med repræsentation, som en integreret del af tv-indholdet, så skal vi starte med os selv

Dorte Høeg Brask, forperson for Copenhagen TV Festivals programudvalg samt redaktør hos TV 2 Play.

 

Copenhagen TV Festival igangsætter i samarbejde med Analyse Danmark en undersøgelse, der for første gang skal afdække køn, etnicitet, handikap alder m.m i den danske tv-branche for at afklare, hvor mangfoldig den er. Resultaterne af undersøgelsen bliver fremlagt og diskuteret på festivalen, der finder sted den 23.- 24. august i Tivoli Congress Center.