Sessions

Sessions

22. juli - Dagen der ændrede Norge

En serie om en forbrydelse, hvor forbryderen ikke medvirker? Det er et greb, som skaberne bag den norske NRK-serie 22. juli - Dagen der ændrede Norge har brugt. Hør om deres valg og arbejde med serien, der omhandler en af Norges største tragedier. Denne session består af i alt to afsnit.

Denne session er udviklet i samarbejde med Vision Denmark

Efter 6 års forberedelse har NRK haft premiere på serien 22. juli - Dagen der ændrede Norge, der skildrer terrorangrebet og den tragiske massakre på den norske Ø Utøya fra en helt anden vinkel - nemlig tragediens påvirkning på hele det norske samfund før og efter forbrydelserne. 

I serien følger vi helt almindelige menneskers hverdag. Vi møder politifolk, læger og journalister, hvis liv på et splitsekund er ændret for altid. Manden, der pludseligt gjorde Norge umiskendeligt, er kun skildret minimalt - et greb vi også kender herhjemme fra TV 2-serien Efterforskningen. 

Mød Sara Johnsen og Pål Sletaune, der både har skabt, instrueret og skrevet serien 22. juli - Dagen der ændrede Norge, når de til årets Copenhagen TV Festival giver et unikt indblik i tilblivelsen af serien og deres refleksioner bag.

Foto credit: Anine Harald for NRK

Læs mere om Copenhagen Masterclasses, HER.