ÅRETS TEMA '23

ÅRETS TEMA '23

PLAY IT UNSAFE MED COPENHAGEN TV FESTIVAL

 

Med årets tema Play it unsafe vil Copenhagen TV Festival udfordre det sikre og inspirere tv-branchen til at udvikle nye og originale formater og greb.

I tv-branchen mødes forandringer oftest med en legende og lystfyldt tilgang. Kollegerne er kreative - og nye, alternative løsninger tillægges høj værdi. Men branchen står lige nu i en situation præget af usikkerhed, som påvirker både broadcastere, produktionsselskaber og kolleger.

Spørgsmålet er, hvordan tv-branchen forholder sig til situationen? Rides stormen af ved at spille sikkert med flere sæsoner af velkendte og elskede tv-programmer - eller skal der satses på nye og banebrydende formater, greb og fortællinger? Dette er et tidens helt store dilemmaer, som programmet dykker ned i på årets Copenhagen TV Festival under temaet ’Play it unsafe’.

Benspænd har potentiale til at lade os drage nye indsigter, udvikle nye perspektiver og nye tiltag - også selvom benspændene rammer mange af os urimeligt hårdt over skinnebenene lige nu. Forandringer kan inspirere til at udrette noget, man ikke tidligere troede var muligt.”

– Rasmus Ladefoged, forperson for Copenhagen TV Festivals programudvalg og programchef hos Metronome.

Hvis TV skal tiltrække og fastholde de utålmodige seere, skal indholdet være ud over det sædvanlige. Usædvanligt godt, usædvanligt elsket - eller usædvanligt originalt.

”Det kan virke provokerende at sige ”Play it unsafe” i denne tid. Men selv om programmerne nogle gange skal være trygge og genkendelige, så de forsikrer os om, at verden stadig står, har vi også brug for fortællinger, der slår benene væk under os og rykker på vores forestillinger og grænser. Derfor bliver tv-branchen nødt til fortsat at udvikle sig – selvom vi står overfor svære valg og hårde tider. Heldigvis er kreativitet en af tv-branchens allerstørste styrker."

- Rasmus Ladefoged

På Copenhagen TV Festival 2023 slås dørene op til et tætpakket program, der går i dybden med nyskabende tv-indhold, der peger ind i fremtiden og giver inspiration til udvikling. ”Play it unsafe”.