Sessions

Sessions

THORNING & HENDRICKS: FACEBOOK - DEMOKRATI ELLER KAOS?

Bliv endnu klogere på Facebooks demokratiske betydning, når professor i filosofi Vincent F. Hendricks samt tidl. statsminister og co-chair ved Facebook’s Oversight Board, Helle Thorning-Schmidt mødes til en talk om Facebooks rolle anno 2021. 

Facebook er kontrasternes højborg. Millioner af mennesker har fundet sammen i protestbevægelser og brugt Facebook til at udtrykke deres utilfredshed med regeringer og politikere verden over. Men det uregulerede Facebook har også en bagside. Hvor Facebook kan mobilisere folkebevægelser, der kæmper for demokrati og ytringsfrihed, der mobiliserer Facebook også massebevægelser, der ender med at true selvsamme demokrati. Vi så det med angrebet på Capitol Hill i USA i 2020, og vi har set det med de angreb, der har været på frie og demokratiske valg, hvor millioner af mennesker har været udsat for misinformation og algoritmer, der er blevet brugt til at afholde folk fra at stemme.

Skaber Facebook konstruktive samtaler? Hvilke udfordringer skaber ekkokamre og misinformation over for muligheden for at forsamles digitalt og lægge kimen til, hvad vi også har set med Facebook: Mennesker der går på gaden og kæmper for demokratiet. Men hvad så, når de går på gaden for at afvikle det? Alt det diskuterer vi på dette års Copenhagen TV Festival, når Erkan Özden, Journalist og TV-vært hos DR, inviterer to af Danmarks skarpeste hoveder på området på scenen til en snak om Facebook: Demokrati eller kaos? 

Denne session er sponsoreret af Film- og Tv gruppen hos Dansk Journalistforbund.