Sessions

Sessions

Knæk koden: Mere diversitet på skærmen

Vi har fokus på, at der skal være mere diversitet i det indhold, vi producerer, og de mennesker der er på skræmen. Og intentionerne er rigtig gode. Men hvordan lykkes vi med det?

Når vi kigger på diversitet, kigger vi oftest på etnicitet og køn, men hvad med social og økonomisk baggrund. Eller geografi og alder? I denne session ser vi indad i branchen på, hvad der allerede gøres på området, og hvad du kan gøre for mere diversitet i din produktion.

Sessionen ser også på de faldgruber, der ofte følger med målet om mere diversitet. Hvordan undgår vi at se ned på folk, der ikke ligner os selv eller caste nogen blot for at repræsentere en minoritet, og ikke fordi de egentlig er de bedste.

Forsker Tess Sophie Skadegaard Thorsen går på scenen og giver os en række øjenåbnere om forskellen på mis- og underrepræsentation, og udfordrer vores idéer om diversitet. Med på scenen er Heidi Sivebæk, der er DR Redaktør inden for mangfoldighed og tilgængelighed, og som kan fortælle om DR’s tilgang til området.