Sessions

Sessions

Pørni: Henriette Steenstrups hyllest til hverdagshelten

Den norske skuespiller Henriette Steenstrup debuterer som serieskaber! Ifølge Steenstrup er den nye Viaplay Original-serie 'Pørni' en hyldest til alle omsorgspersoner, der gør det bedste, de kan, og til deres børn, der forsøger at vokse op med de betingelser, de får. I serien møder vi den enlige mor Pørni, spillet af Henriette selv, der kæmper for at slå til som forælder og datter, samtidig med at hun passer på andre alt sammen uden at miste sig selv undervejs.

Som en hyldest til hverdagens helte balancerer serien fint mellem humor og seriøsitet. Hvordan har Steenstrup manøvreret denne balance inden for manuskriptskrivning? Og hvilke valg træffer en manuskriptforfatter, når man skriver en rolle til sig selv? Hvordan bruger hun skuespillerfaget til udvikling af karakterer? Og hvordan formår hun at skabe feelgood-stemning af hverdagens dilemmaer?

Mange tak til vores venner fra Nordiske Mediedager, der generøst har givet os lov til at vise denne session til alle, der har deltaget ved Copenhagen tV Festival 2021. (se sessionen på festivalens streamingsite)