Sessions

Sessions

Sex, magt og krænkelser – sådan griber du ind

I 2020 kom Metoo på dagsordenen, og vi har snakket meget om det siden. Men der skal også handling til. Vi skal lære, at det er ok at sige fra, vi skal lære at respektere et nej, og vi skal lære at støtte og håndtere sager om krænkende handlinger med respekt og værdighed.

Krænkelser på arbejdspladsen handler ikke kun om seksuel chikane, men dækker også over mobning og anden nedværdigende adfærd, fx nedvurdering på baggrund af køn, alder, etnicitet eller religiøs overbevisning.

I de fleste tilfælde opstår krænkende handlinger på jobbet, fordi der er en kultur, der tillader, at det sker og hvor grænserne for rigtigt og forkert er skredet, og ingen griber ind –   i de færreste tilfælde, fordi nogen har et intenderet ønske om at ydmyge andre.

I denne session vil Ditte Darko, erhvervspsykolog og forfatter til bogen ”Kort og godt om seksuel chikane og Metoo” løfte sløret for psykologien bag krænkende handlinger i arbejdslivet og give et indblik i de psykologiske mekanismer, der kan gøre det svært at tale om bl.a. magt og social eksklusionsangst. Sidst men ikke mindst vil Ditte præsentere en række gode råd til at skabe større psykologisk tryghed på mediearbejdspladser, uanset om man er chef, fastansat eller freelancer.

Ditte Darko har siden 2018 fået et unikt indblik i nogle af de gråzoner, som medvirker til, at krænkelser opstår på danske film- og mediearbejdspladser.