Hvad sker der når ofrene i en af de største hackersager i Danmark - spiller sig selv og møder deres egen historie og fiktive "gerningsmand"?. I denne sessionen om dokumentaren '518 piger' dykkes der ned i de mange kreative valg, overvejelser og balancer i forhold til at skabe en troværdig dokumentarisk skildring af en forbrydelse og et portræt af en gerningsmand i mens sagen er i gang. Sessionen kommer ind på udviklingsprocessen med kreative spilleregler og manuskriptudvikling fra start, og om udfordringerne ved at iscenesætte ægte begivenheder med ægte mennesker. Mød Jon Adelsten, instruktør og redaktionschef hos Pipeline samt moderator Christina Ramsøe, projektredaktør NDS.
Med denne dramatiseret hybrid fortælling udfordres iscenesættelsen som greb og tager true-crime genren et nyt sted hen ved at lege med virkelighed og fiktion, men også ved at fortælle gerningsmandens historie.
I juni måned i år blev der afsagt dom på 4 år, da en 27 årig mand blev kendt skyldig i en af de største og mest omfattende sager omkring hacking herhjemme af over 500 pigers intime billeder og videoer. Desuden, flere forhold omkring blufærdighedskrænkelse og besiddelse af børneporno og flere tilfælde af ulovlig tvang med et sensuelt motiv begået over nettet.
Dokumentarserien 518 piger, der er produceret af Pipeline til TV 2 Play fortæller historien om, hvad der gik forud og hvordan en ung mand kunne trænge ind i et lokalt samfund og charmere og forføre så mange unge piger, og i skjul hacke deres liv og identiteter uden at de vidste det. Historien fortæller, hvordan de tager action og forsøger at få vished om, hvorfor og hvad der er sket, så de kan få deres liv tilbage.
Sessionen er udviklet af Dorte Høeg Brask Redaktør TV 2 Play og forperson for Copenhagen TV Festivals programudvalg.