Sessions 2022

Sessions 2022

Kom med bag om Oscar-nominerede Flugt

Kom bag om den anmelderroste og oscar-nominerede Flugt, når instruktør og manuskriptforfatter Jonas Poher Rasmussen samt producer Monica Hellström fortæller om deres arbejde med filmen og den visuelle fortælling på årets Copenhagen TV Festival.

Instruktør og manuskriptforfatter Jonas Poher Rasmussen fortæller sin ven Amins historie i et visuelt mesterværk af en animeret dokumentarfilm. En dokumentarfilm, der virkelig viser, hvordan animation kan bruges som rekonstruktion. En dokumentarfilm, der har høstet mange roser, anerkendelse og internationale priser og nu er nomineret i hele tre kategorier til dette års Oscars. 

I filmen jages den kun 11-årige Amin på en farefuld flugt af en nådesløs borgerkrig. Væk fra en lykkelig barndom i Kabul med A-ha på walkman’en og Jean Claude Van Damme på væggen. Først fem år senere ankommer han helt alene til Danmark, hvor han skal gøre op med sin fortid og finde sig selv i et nyt liv.

Gå ikke glip af at høre Jonas Poher Rasmussen og Monica Hellström fortælle om filmen, om at arbejde så visuelt med en fortælling, og hvordan processen er, når man laver en animeret dokumentarfilm.