Sessions

Sessions

Bag om The Lost Leonardo

Hvem skabte verdens dyreste maleri? Kom med bag om blow-my-mind-historien The Lost Leonardo, når instruktøren Andreas Koefoed giver os et indblik i sin anmelderroste dokumentar.

I en verden af excentriske konservatorer, kunstsamlere og milliardærer har instruktør Andreas Koefoed fundet sine karakterer og skabt en film, der skildrer den fascinerende fortælling om verdens hidtil dyreste maleri Salvator Mundi.

Fra det blev solgt på en kunstauktion i USA for beskedne 1.175 dollars til det endte hos den arabiske kronprins Mohammed bin Salman for svimlende 450 mio. dollars gik der bare tolv år. Den dag i dag spøger spørgsmålet, blev det overhoved malet af mesteren Leonardo da Vinci eller er det først og fremmest konservatoren Modestinis værk?

I en tid hvor dokumentarinstruktører og tv-tilrettelæggere forsøger at forene den filmiske dokumentar med tv-journalistik, får du nu muligheden for at hente inspiration i Andreas Koefoeds værktøjskasse. Sessionen bliver modereret af dokumentarinstruktør Anders Riis-Hansen.

Fotocredit: Adam Jandrup