Session

Session

Hvem lyver? - Manuskriptforfatterens virkemidler

Er desværre aflyst, da speakeren er blevet forhindret i at deltage

Hvordan bygger man karakterer op, så de har maksimalt på spil og alle både kan vise sig at være helte eller skurke? Hvordan arbejder man med en stærk subtekst og den psykologiske karaktertegning som krudt til fortællingen, frem for et ydre drama? Og hvordan strukturerer man fortællingen, så vi som seere bliver fastholdt i et intenst menneskeligt drama - der stadig føles virkelighedsnært? I denne session deler manuskriptforfatter Maja Jul Larsen ud af sit arbejde med serien Ulven Kommer, bundet op på konkrete klip og med eksempler fra manus-processen.

Kommunekontorer og socialrådgivere rimer ikke umiddelbart på højspændt crime-drama. Men det har manuskriptforfatter og skaber af DR1-serien, Ulven Kommer, Maja Jul Larsen, alligevel formået at få dem til at gøre.

For med et stærkt grunddilemma, tilført en whodunnit-motor og nogle hovedkarakterer, der alle indeholder stærkt dramatisk potentiale, belyste den prisvindende serie socialrådgiverens arbejde med en tvangsfjernelsessag med en intensitet, der kunne måle sig med de bedste crime-serier. Seeren blev gjort til detektiv i et opklaringsarbejde om, hvem der taler sandt og systemhistorien blev gjort til et stærkt menneskeligt drama, hvor alle hovedkarakterer havde alt på spil.

Maja Jul Larsen har været episodeforfatter på de nogle af de største danske serier, herunder Borgen, Arvingerne og Bedrag og medforfatter på Mads Brüggers Ambassadøren og har vundet adskillige priser for Ulven Kommer, som hun er hovedforfatter på.

OBS:
Denne session er relevant for instruktører, manusforfattere, tilrettelæggere, redaktionschefer, producenter - både inden for fiktion og det non-scriptede - som vil blive endnu bedre til at skabe dramatiske fortællinger og bygge karakterer op. Det er IKKE et must, at deltagerne har set den omtalte serie, da der vil blive taget udgangspunkt i både manus-eksempler og klip fra de omtalte scener.


Denne session er tilrettelagt af Nynne Duvå Hall fra Copenhagen TV Festivals programudvalg.