Sessions 2022

Sessions 2022

Nyheder i Krig

Siden krigen brød ud i Ukraine har de været vores øjne og ører og utrætteligt rapporteret fra udbrændte bygninger, beskyttelseskældre, skyttegrave, hospitaler og togstationer. I denne yderst aktuelle session er DRs korrespondent Matilde Kimer, TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt og hans faste fotograf Simon Borg sammen på scenen – klar til at fortælle om at dække en krig i et land, der på mange måder minder om vores eget. - En opgave de alle betegner som skelsættende for både deres arbejdsliv og deres liv i øvrigt.

Vi skal zoome ind på hvordan man som korrespondent balancerer i dækningen af en krig, hvor en stormagt har invaderet et naboland, og hvor misinformation er en del af dagligdagen. Vi skal høre om det tætte og helt afgørende samarbejde mellem fotograf og korrespondent. Vi skal tale om, hvordan er det at skulle portrættere mennesker, der har mistet alt, og at lave nærbilleder af folk i chok, som man også føler en forpligtelse til at hjælpe.

Hvordan er det pludselig at stå midt i en krig i Europa, og skulle rapportere og levere billeder hjem til Danmark på alle tider af døgnet, når transportsystemet er brudt sammen, når der mangler vand, strøm og mad, og når den lokale fikser, må flygte i al hast? Hvordan undgår man at miste overblikket og få tunnelsyn i jagten på den mest spektakulære historie og den bedste case under ekstremt pres og med konstant fokus på egen sikkerhed? Og hvordan ryster man i det hele taget krigen af sig som korrespondent og fotograf, når man indimellem rejser hjem til Danmark - velvidende at overlevelseskampen fortsætter i Ukraine?

De spørgsmål søger vi svar på i denne session, med afsæt i konkrete klip fra nogen af de utallige historier, som de to korrespondenter og fotograf Simon Borg har fortalt fra krigen i Ukraine.

*Matilde Kimer er med direkte fra Ukraine