Kom med helt ind i hjertet af maskinrummet på dette års måske mest omtalte dokumentarer når filmklipper Steen Johannesen åbner op for processen bag ”Metoo, sexisme bag skærmen”, set fra klipperummet.
Dokumentar produktion er det ofte i klipperummet, at de svære valg endegyldigt skal tages og hele historiens nuancer skal fremkaldes og balanceres. Klipperen bliver dermed en meget vigtig medfortæller af historien.
Dokumentaren var en varm kartoffel, der blev kastet rundt mellem diverse mediehuse, inden den landede på Steen Johannesens klippebord på Impact TV. Og når man ser den, forstår man godt, hvorfor der mange steder kunne have været en interesse i at begrave serien. Serien er især blevet rost for at være skelsættende ved, at man som seer også kommer til at kigge indad og se på, hvordan kulturen er på egen arbejdsplads/studiested med mere. Og især hvad man selv bidrager til enten aktivt eller passivt.
Hvordan skaber man en af de mest dagsordensættende dokumentarer midt i en i forvejen ophedet atmosfære, og hvordan navigerer man i de svære etiske og moralske valg, når de mennesker man peger pilen på er ens egne kolleger. Dette når man samtidig ikke kan sparre eller afprøve historien udenfor en meget lille lukket kreds.
Hvilke udfordringer støder man på, når man skal klippe en 3 timer lang fortælling stort set kun med klassiske interview billeder, og kan man vende disse begrænsninger til projektets styrke?