Session

Session

Fjernsyn for dig... men ikke for alle?

Hvor ofte har du set en brun person i Luksusfælden? Kan du finde én nydansk primetime-vært i ugens programoversigt? Og hvor mange ansatte på dit program har ikke-vestlig baggrund?

Bare tæl efter. Vi venter gerne.

TV-vært Abdel Aziz Mahmoud er nærmest opdraget af dansk fjernsyn, og som lille drømte han om at stå derinde sammen med de andre danskere. Men inderst inde vidste han godt, at arabere hverken kunne blive tv-værter, eksperter, sangere eller skuespillere. Derfor troede Abdel, at verden havde ændret sig, da han gjorde sit indtog som TV-vært. Men efter 17 år for og bag kameraet undrer han sig over, hvorfor det stadig er så eksotisk at støde på en nydansker i primetime fjernsyn.

“Hvor er mine brune kolleger?”

Og han er ikke den eneste. I denne session fortæller korrespondent Divya Das, postproducer og tidl. vært Helen Hajjaj og nyhedsvært Erkan Özden for første gang, hvilke fordomme, de møder i branchen, og om udfordringer med den manglende repræsentation foran og bag kameraet.

Knapt hver tiende borger i Danmark har ikke-vestlig baggrund, men sådan ser det langt fra ud på skærmen.

I denne session får du helt ny viden om, hvor diverse nogle af danskernes favoritprogrammer egentlig er, og et 360 graders indblik i, hvad der skal til for at gøre din arbejdsplads og produktion mere tidssvarende. Til glæde for både branche og seere.

Denne session er udviklet af Julie F. Ørum-Hansen og Abdel Aziz Mahmoud fra Copenhagen TV Festivals programudvalg.