Sessions 2022

Sessions 2022

Når filmkunsten råber

Kom bag om den anmelderroste og Oscar-nominerede Flugt, når instruktør og manuskriptforfatter Jonas Poher Rasmussen fortæller om sit arbejde med filmen og dens originale filmiske udtryk på årets Copenhagen TV Festival. Moderator er den prisbelønnede lyddesigner Peter Albrechtsen.

Instruktør og manuskriptforfatter Jonas Poher Rasmussen fortæller sin ven Amins historie i sit prisbelønnede mesterværk af en animeret dokumentarfilm. En dokumentarfilm, der viser, hvordan animation kan bruges som rekonstruktion, og hvordan både billede og lyd kan bruges på unik vis. Flugt er en af de seneste års mest roste dokumentarfilm, der har høstet enorm anerkendelse og talrige internationale priser og var nomineret i hele tre kategorier ved dette års Oscar-uddeling.

I filmen jages den kun 11-årige Amin på en farefuld flugt af en nådesløs borgerkrig. Væk fra en lykkelig barndom i Kabul med A-ha på walkman’en og Jean Claude Van Damme på væggen. Først fem år senere ankommer han helt alene til Danmark, hvor han skal gøre op med sin fortid og finde sig selv i et nyt liv.

Gå ikke glip af at høre Jonas Poher Rasmussen fortælle om sit arbejde med filmen i samtale med en af Danmarks førende lyddesignere Peter Albrechtsen, der også har arbejdet på en række prisbelønnede dokumentarfilm som The Cave og Olegs krig. Sammen dykker de to ned i Flugts visuelle og lydlige univers og taler om den ekstraordinære proces bag en animeret dokumentarfilm i verdensklasse.

Denne sessionen er støttet af Upright Music.