Sessions

Sessions

Slip tøjlerne - Bag om SALSA

SALSA er en ungdomsserie skabt til dén måske sværeste målgruppe i dansk film- og TV. Hvad skal der til for at finde og fange dem? Og hvor langt skal man gå, for at ændre de normale arbejdsgange, hvis de unge alligevel falder fra? Mød skaberne bag serien - instruktør Jonas Risvig og David Brorson, udviklingsproducent hos DR Drama, når de udfordrer hinanden og sig selv på forståelsen af ungefiktion.

DR Drama inviterede instruktør Jonas Risvig ind i huset, for at løse et stort problem - 'vi når ikke langt nok ud til de unge mellem 18-24 år'. På over et år, formåede holdet bag SALSA, at bygge bro mellem DRs store hus og den utraditionelle produktionsmaskine bag serier som: CENTRUM og GRÆNSER.

Kom med til en snak mellem de to, som besluttede at broen var vigtig at bygge med kompromisser, kreative løsninger og konstant inddragelse af målgruppen.

For at ramme den unge målgruppe, må man omtænke alle normale arbejdsgange. Hurtig produktion, målgruppeinddragelse, improvisation og konstant fokus på aktualitet og relevans. Jonas Risvig, har stået bag en lang række serier, som er bygget med netop disse værktøjer. At forene dem med et stor hus som DR er både en udfordring og en vigtig opgave. For hvordan skaber man en kreativ arbejdsplads, hvor platformen får, hvad de forventer, og samtidigt giver magten til de unge, der skal se serien efter færdiggørelsen? Det vil David Brorson og Jonas Risvig gå i dybden med.

I en samtale baseret på konkrete erfaringer fra processen bag serien SALSA, vil David Brorson fra DR Drama og instruktør Jonas Risvig udfordre hinanden og dem selv på forståelsen af ungefiktion. De vil kigge på konkrete nedslag i deres proces og vigtigheden af at bygge bro med kompromisser, kreative løsninger og konstant inddragelse af målgruppen. 

Så kom og hør  hvordan og om det lykkedes med SALSA, samt hvordan man effektivt kan afprøve værktøjerne i sine egne produktioner.