Hvad sker der, når almindelige mennesker træder ind i rampelyset og pludselig bliver offentlige personer? I denne session sætter vi fokus på deltageransvar, eksponering og de psykologiske konsekvenser ved at dele sit liv på tv.
Hvad har Nabokrigen fra helvede og Paradise Hotel til fælles? I begge programmer er det ikke bare dramaet, men de medvirkendes personlighed og værdier, der er i centrum. Men hvad betyder det egentlig at blive genstand for seernes sympati – eller foragt?
Denne session sætter fokus på de psykologiske omkostninger ved at deltage i tv. Psykolog Thomas Utzon åbner med et oplæg om de mentale mekanismer og risici, der opstår, når et menneske pludselig bliver eksponeret i offentligheden. Hvordan påvirker det selvbilledet? Hvad kan man gøre for at sikre bedre støtte før, under og efter optagelser?
Herefter følger en paneldebat med deltagere og fagfolk. Christel Trubka fortæller om sin deltagelse i Paradise Hotel med ti års mellemrum. Hvad er forskellen på at deltage i et tv-program som 18 årig og så igen som 28 årig? Og Simon Larsen fra Nabokrigen fra helvede deler sine erfaringer med bagsiden af opmærksomheden, da hans private liv og virksomhed blev ramt efter programmets premiere. Med i panelet er også Janne Lyskjær, caster og deltageransvarlig, som giver indsigt i, hvordan man forbereder deltagerne og passer på dem i processen, og så skal vi diskutere, hvem der egentlig har ansvaret for de medvirkendes trivsel, og hvor længe?
Denne session er tilrettelagt af Jennifer Tonndorff og Janen Lyskjær fra programudvalget 2025.
Fotocredit: Jonathan Gong