Session

Session

Let’s fail TOGETHER

Der er ikke voldsom stor risikovillighed i den danske tv-branche. Der bliver langt hen ad vejen satset på gamle, velafprøvede formater, returning serier med mange år på bagen, trygge værtsvalg, sikre castvalg. Det hele er ved at blive dødkedeligt!

Det er i det legesyge og eksperimenterende, at nye successer kan blive udviklet – både hvad angår programudvikling, talentudvikling, kanal- og programbranding – men det er også her, at man risikerer at det uafprøvede, skæve og nytænkende enten fejler undervejs i processen pga for store armbevægelser og kreative ambitioner eller ikke bliver modtaget som ønsket.

Denne session vil undersøge og hylde de originale ideér, projekter og strategier, der turde sætte røven i klappehøjde og begive sig ud i projekter, der var modige og nytænkende – og som i nogle tilfælde fejlede. 

I sessionen vil Jacob Riising sætte fokus på processen bag 3 modige ideer, der på den ene eller anden måde mødte modstand.

Maiken Wexø, daværende programdirektør på Discovery Networks, fortæller om, hvilke tanker der lå bag relanceringen af Kanal 4 i 2016, hvor kanalen gik efter et helt nyt og mere moderne publikum. Martin Bengtsson, tidligere udviklingschef for underholdning på Nordisk Film TV, fortæller om ”Live. Danmarks nye live-artist” og ambitionen om at skabe et nyt musikformidlingsprogram til erstatning for X Factor på DR1. Kasper Tøstesen, Redaktionschef for DR Ung, fortæller om arbejdet med at etablere et nyt ungdomstilbud igennem DR Ung, der endeligt kulminerede i det DR3, vi har i dag.

Denne session er tillrettelagt af programudvalgsmedlemmerne Jesper Haahr og Martin Lennon. 

Sessionen foregår på dansk