Sessions 2023

Sessions 2023

Et hus af splinter: Når udsatte børn fortæller

Kom med bag om den oscarnominerede dokumentarfilm Et hus af splinter - House of Splinters. Med et rørende nærvær, skildrer den prisvindende instruktør Simon Lereng Wilmont livet for tre børn på et børnehjem i det østlige Ukraine. Hør hvordan han skabte dokumentaren, der har bevæget publikum verden over, og som har høstet et utal af prestigefulde priser.

Simon Lereng Wilmont har skabt endnu en storslået dokumentarfilm med udgangspunkt i det forarmede og fattige Øst-Ukraine. I dag er området besat af Rusland, men under optagelserne lå børnehjemmet tæt på frontlinjen mellem Ukraine og de russiske separatister. Her møder vi tre børn på et børnehjem, hvor en lille gruppe socialrådgivere forsøger at give børnene et lille pusterum, mens myndighederne forsøger at finde et mere varigt sted til dem.

Hvordan griber man det an, når ens hovedpersoner er forsømte og svigtede børn? Hvordan opnår man fortrolighed og bevarer den, når man hverken taler russisk eller ukrainsk, og man samtidig skal håndtere både kamera og lyd? De mange dilemmaer, synes at stå i kø. Så kom at blive klogere på Simons værktøjskasse.