Sessions 2023

Sessions 2023

Mangfoldighed: Branchens blinde vinkler

Vi er alle flokdyr på medie-savannen og med vores ubevidste bias en del af diversitet-problemet. Kom til en øjenåbnende session om et af tidens store emner: Den absurde mangel på mangfoldighed i medierne.

Vi har bedt TV2’s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, og Nikolaj Vitting Hermann fra DR om at droppe de overfladiske strategifloskler og gå til bekendelse. Undervejs præsenterer Lars Damgaard Nielsen, direktør i MediaCatch, de kolde fakta, når han præsenterer en helt ny europæisk analyse.

Hvor grelt står det egentlig til med mangfoldigheden i medierne? Og hvad kan vi lære af de lande, som er langt foran os? Vi lægger op til kollektiv selvransagelse, når Laura Allen Müller talsperson bag kampagnen ”Et større billede” kommer forbi. Og vi løfter sammen blikket og ser på, hvad alle os, som sidder med de daglige beslutninger, helt konkret kan gøre for at undgå stereotyper. Hvordan skaber vi en sendeflade, der spejler befolkningen. Programmer, både fakta og fiktion, hvor kvinder taler om andet end mænd, mænd om andet end investeringer og minoritetsdanskere om andet end tørklæder eller kriminalitet.

Mød op med et åbent sind, konfrontér dine fuldfede fordomme, bliv klædt på med fakta og træd ind i den kollektive forandring.

Sessionen er tilrettelagt af WIFT Danmark (Women in Film and TV)