Sessions 2023

Sessions 2023

Sidney - Når TV vækker de døde til live

Er det gravrøveri eller en fed gimmick, når et produktionsselskab vælger at bruge kunstig intelligens til at genskabe en afdød persons stemme? Det spørgsmål stiller vi folkene bag et af årets mest omdiskuterede tv-programmer.

I denne session kommer du bag om TV 2-dokumentaren “Sidney”, som både har vakt opsigt og skabt forargelse. Ved hjælp af kunstig intelligens har produktionen genskabt Sidney Lee’s stemme og brugt den til at fortælle historien om hans liv og død.

Men hvordan sikrer man sig, at den kunstige Sidney kun siger ting, som den ægte Sidney selv ville have sagt? Og var det overhovedet nødvendigt at skabe falske udtalelser, når nu hovedpersonen har deltaget i utallige tv-programmer og bagkataloget af citater og udtalelser er så tilpas stort?  

Mød seriens producent Tue Rye Christensen og redaktionschef og postproducer Camilla Frank Warnick, og hør dem fortælle, hvorfor de valgte at bruge den nye teknologi til at vække Sidney Lee fra de døde. For hvad er det for nogle etiske overvejelser og beslutninger, der ligger bag dokumentaren, og hvad skal man have for øje, når man vælger at bruge kunstig intelligens på denne måde i sine tv-programmer? 

Denne session er tilrettelagt af programudvalgsmedlemmerne Camilla Villefrance Selch og Sofie Maltesen. 

Fotocredit: Travaini Mario / Ritzau Scanpix / TV 2