Session

Session

Skyggekrigen - Graverjournalistik møder spionthriller

Mød instruktøren og tre journalister fra gravergruppen bag Skyggekrigen, når de fortæller om samarbejdet på tværs af de nordiske lande. Et samarbejde der resulterede i den utrolige dokumentar, der belyser Ruslands trussel mod vores lande og demokratiet.

Skyggekrigen er ikke kun en historie om, hvordan Rusland fører hybridkrig i Norden med spioner, trollehære, avancerede undervandsprogrammer og hemmelige aktioner – det er i den grad også en historie om et kæmpestort journalistisk graverarbejde på tværs af landegrænserne i hele Norden, der med sine afsløringer har resulteret i stort internationalt fokus. Men hvordan oversætter man en så kompleks historie til en spændende thriller der kan måle sig med de store streamingstjenesters indhold?

Mød instruktør Boris Benjamin Bertram og journalisterne Niels Fastrup fra DR, Ali Fegan fra SVT og Håvard Gulldahl fra NRK, når de deltager på Copenhagen TV Festival og fortæller, om det udfordrende og krævende arbejde det har været at kombinere store internationale afsløringer med tårnhøje filmiske ambitioner.

Obs. Samtalen med Boris, Niels, Ali og Håvard vil foregå på Engelsk, men de klip der vises undervejs er på dansk med danske tekster.