Speakers

Speakers

Kirsten Birgit & Rasmus Bruun

Den Korte Radioavis

Den Korte Radioavis leverer noget af det skarpeste og sjoveste satire i Danmark.

Den Korte Radioavis består af seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og nyhedsredaktør Rasmus Bruun. Parret er kendt fra programmet af samme navn som blev lanceret på Radio 24syv i 2015. Den Korte Radioavis lukkede som fast program, da Radio 24syv lukkede i 2019. Den Korte Radioavis dukker dog op her og der, og som seneste projekt har makkerparret lanceret Den Korte CoronAvis under coronakrisen.  

De er et helt unikt makkerpar, som med tør sarkasme dissekerer verden og dagligdagen, og på uhæmmet vis siger alt det man ikke må sige. 

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, som er en fiktiv person, beskrives som "en kombination af Ulla Therkelsen, Mette Fugl og Lone Kühlmann”. Hun er datter af hestehandler Jens Birgit. Hun har ingen søskende og ingen børn. Hun er oplært på DR TV Avisen under Jørgen Schleimann. 

Hun har bl.a. dækket Tjetjenienskrigen i 1990erne, hvorefter hun gik ned med en depression, for først at returnere som korrespondent i februar 2015 på Den Korte Radioavis.

Rasmus Bruun spiller rollen som den mere forsigtige og politisk korrekte redaktør, som ofte bliver udfordret af Kirsten Birgits bramfrie og usædvanlige holdninger til politik og livet generelt.